Hogyan viseld el a kritikát?

július 17, 2018

Forrás: Tumblr

Akármit csinál az ember, biztos, hogy lesz idővel olyan ember aki megjegyzést tesz rá, legyen szó a hétköznapokról, munkáról, gyereknevelésről, bármiről, sokan szeretnek beleszólni a másik életébe, hogy mit kellene csinálniuk és hogyan, mintha annyira tudnák milyen a másik bőrében. Sok dologtól függ azért, hogy például valaki hogyan neveli a gyerekét, alapból sokkal nehezebb ha egyedül kell, de ez is rengeteg tényezőtől függ, na meg nem tud senki tökéletes szülő lenni, elég ha próbálja magából kihozni a legjobbat és fejleszti magát ebben a témában is.
Személyiségfüggő is, hogy ki hogyan viseli a kritikát,illetve mennyire érzékeny rá, de azért akármennyire keménynek mutatja magát valaki, szerintem úgy is megmarad gyakran.

De fel kell fogni és elfogadni, hogy mindig lesznek olyan emberek akik megtalálják a másikban a legkisebb hibát is és szemrehányják, de ez szimplán azért van általában, hogy lehúzzák a másikat, és valami nincs rendben a magánéletükben amit így próbálnak levezetni. 
Ezek főleg értelmetlen apróságok, nem is kell felvenni őket, sokan direkt ezen szórakoznak ha megtudják bántani a másikat, mert ennyire nem maradt nekik más elfoglaltság. Emberi dolog a kritika és mindenki csinálja, nem lehet tőle megszabadulni sajnos, de ezzel te is fejlesztheted magad ha építő szándékúak, hogy min kellene kicsit változtatnod. 
Sokan azért se mernek belevágni valamibe, mert félnek a negatív visszajelzésektől, nem is véletlen ez, interneten talán a legkönnyebb lehúzni valakit úgy hogy nem tudja ki volt a másik, név és kép nélkül és sokan menekültek már az ilyen kritikák elől öngyilkosságba.

Tény, hogy minél többet elérsz, minél ismertebb vagy, annál több ember talál meg azzal, hogy nem tetszik nekik az amit csinálsz. De ebben az esetben is, ha valaki már ezredjére is ugyanazt ecseteli és veled foglalkozik az csak azt jelenti, hogy mégis megragadtad valamiért a figyelmét.
Meg kell válogatni, hogy kinek a véleményére adsz, ha egy ismeretlen duruzsol a hátad mögött valami olyasmiről amihez neki alapból semmi köze és nem is ismer téged nyilvánvalóan, akkor el kell engedni a füled mellett. Sokszor pont olyan emberek szólnak be akik nem tettek le semmit az asztalra, de azért próbálják megmondani hogy mi baj van veled. 
De beleszólhatnak bármibe, például ha fekete ruhákat hordasz akkor azért, ha színeseket akkor az a baj vagy szokatlan. De mindig lesznek olyan emberek akiknek tetszik amit csinálsz és támogatnak benne, mert tetszik nekik, csak meg kell találni őket akivel egyezik a személyiségetek. 


De persze nem csak negatív töltetű kritika létezik, ha nem túl tenyérbemászóan próbálnak segíteni és jóindulattal akkor nyilván érdemes megfontolni, főleg ha hozzánk közelálló/tapasztaltabb emberről van szó. Sokat elárul az emberről az, hogy hogyan viszonyul a másikhoz, hogy hogy fogalmazza meg felé a kritikát, szóval ezt is észben kell tartani, mielőtt elvenné valaki a kedvedet. Ha csinálsz valamit az a lényeg, hogy jól érezd magad és úgy tegyél ahogy az szerinted megfelelő, legyen szó bármiről, ha nem is ártasz vele senkinek, akkor pláne nem kell komolyan venni a rosszindulatú kritikákat.:) 


Ti hogy viselitek a kritikát?

You Might Also Like

0 megjegyzés