Mennyit számít a korkülönbség egy kapcsolatban?

július 11, 2018

Forrás: Tumblr

Sziasztok!
Ma a korkülönbséget hoztam témának, mivel általában változó, hogy mit gondolnak erről a témáról mások, na meg kinek mi fér bele. De gondoltam megosztom, hogy én mit gondolok erről és a tapasztalataimat, hiszen köztem és a párom között is 7 év van.

Szerintem egy bizonyos kor alatt nem eléggé érett az ember, hogy eldöntse mit is akar, kell idő, hogy fejlődjön a személyisége, a vágyai, álmai. Ezt mondjuk legkorábban úgy 16-17 éves korára tudja meg és addigra tud testileg-lelkileg is felkészült lenni egy kapcsolatra. Ha komolyat akar valaki, akkor szerintem másodlagos dolog a külső, a személyiségének kell megfognia. Sokszor mondják, hogy első látásra szerelmesek lettek, de az is egy butaság szerintem, hiszen maximum csak vonzódni tud az ember egy másikhoz úgy, hogy nem is ismeri.
Ha eléggé érett már az ember alapból akkor szerintem semmi baj nincs azzal, ha +-10 év van köztük a párjával és jól megvannak egymás mellett. 
De persze vannak ennek is hátrányai, például, nekem gyakran megjegyzik, hogy miért ilyen idős a párom? Közben pedig csak a húszas évei közepén jár, nem egy vénember. Tény, hogy a fiúk később érnek, szóval ezzel semmilyen formában nincs probléma ha valaki komoly kapcsolatot szeretne és idősebbet választ, meg akkor se baj ha a fiú a fiatalabb, inkább szeressék egymást, minthogy valaki olyannal legyenek akivel nem szeretnének és csak veszekednek egész nap.
Meg két eltérő életkorú embernek nem mindig hasonlóak a céljai, sok 20-on éves lehet, hogy még bulizgatna, nem szeretne leköteleződni előre, és lehet, hogy egy 25-28 éves már családot szeretne alapítani, szóval mindenképpen jó, ha az elsők között kiderül ez is, hogy mi a szándéka a másiknak.
Másik probléma ezzel kapcsolatban ami szembetűnő és fontos lehet, hogy valószínűleg teljesen más a baráti körötök, nem biztos, hogy hasonló dolgok érdekelnek titeket. De mindent átlehet hidalni és megoldást találni ha képes két ember kompromisszumokat kötni és szeretik egymást.
Vannak persze olyanok is, akik lelki sérelmek miatt vonzódnak náluk sokkal idősebb emberekhez, keresnek egy adott személyt benne, az apukájukat/anyukájukat mert nem foglalkozott vele eleget, az már tényleg egy betegség, de nem sokat tudok erről, biztos ki lehet küszöbölni azt is megfelelő segítséggel.

De igazából nem számít az, hogy más mit gondol,elítélnek e vagy sem, csak az, hogy te mit érzel, mit szeretnél. Mindig is voltak és lesznek is olyan emberek akik mindenbe belekötnek, de ha boldog vagy és eléred azt, amit szeretnél nem fogsz velük foglalkozni.:) 

Veronika

You Might Also Like

0 megjegyzés