Találd meg és fogadd el önmagadat!

július 29, 2018

Az egyik legnehezebb és legfontosabb dolog az életben szerintem az, hogy megtaláljuk önmagunkat, hiszen csak így tudunk maximálisan beteljesülni és így tudunk boldogok is lenni. Viszont ez nehéz és hosszútávú folyamat, van hogy még idősebb korára is új dolgokat tanul meg magáról az ember. Már csak egy nap alatt is rengeteg külső behatás tud érni mindenkit, van akiket könnyen ellehet bizonytalanítani, hogy mit hogyan kellene csinálnia. De a kellő önbizalommal és elégedettséggel egy idő után megtanulja mindenki kezelni ezeket a rossz dolgokat, szóval mindenki maga dönti el, hogy követi-e a nyájat, vagy inkább bátor lesz és felvállalja önmagát.
Egyik verzióval sincs probléma normális keretek között tartva, de hosszútávon csak úgy tud valaki boldog lenni szerintem, hogyha azzal foglalkozik amivel szeretne és azt csinálja ami boldoggá teszi.
Forrás: Tumblr
Ennek eléréséhez pedig kicsit (vagy inkább minél jobban) ki kell lépned a komfortzónádból és olyan dolgokat csinálnod amiket eddig még nem, vagyis meg kell ismerned magadat, ehhez pedig ez a legegyértelműbb. 
Vagyis próbálj ki új ételeket főleg ha válogatós vagy, próbálj ki új sportokat, nézz szét új helyeken, ismerkedj tőled eltérő stílusú emberekkel, olvass/nézz önismerettel kapcsolatos dolgokat, olvass minél több témában ismeretterjesztő híreket,stb. Vagy akár próbálj ki új stílust, akár csak egy felpróbálás erejéig valamelyik ruhaboltban, próbálj ki egy új hajszínt vagy hajviseletet, vagy akármi mást amihez valamikor kedved volt de nem volt még hozzá elég bátorságod. Ez egy bizonyos életkorig nem nehéz, hiszen barátnőkkel, ismerősökkel is egy mókás program tud lenni az ilyesmi kísérletezgetés és komoly összegeket se feltétlenül kell belekölteni. Mindenkinek jót tesz egy kis újdonság az életébe és persze az is csak jó ha tapasztalatot vagy tudást szerez új dolgokról, minél többet megtud a világról amiben él.
Jó esetben mindenki más és egyedi, ezt el kell fogadni, és önmagadat is el kell. Vannak olyan külső és belső jegyei mindenkinek amikről akár még nem tud és nehezen tudna változtatni akármennyire is szeretne, de épp ettől tud valaki egyedi lenni, ha nem egész életében azzal próbálkozik, hogy kiölje magából. Ez tök jó dolog, bár én is sokáig nehezen fogadtam el magam, de szimplán csak meg kell találni az olyan embereket akik mellett jól érzed magadat és elfogadnak úgy ahogy vagy, nem akarnak a saját elképzeléseikhez faragni téged.Titeket mi tesz különlegessé, mitől lesztek azok akik? :) 

You Might Also Like

0 megjegyzés